Slik blir du medlem av Airbnb

17.11.2019 23:45

 

Slik blir du medlem og finner korttidsleie via Airbnb. Tjenesten Airbnb har blitt svært populær de siste årene. Reisende har mulighet til å finne unik og rimelig overnatting og boligeiere kan tjene ekstra penger på utleie av rom, leiligheter, hus og opplevelser.

 

Denne artikkelen er flyttet til vår nye og forbedrede nettside: 

Slik blir du medlem av Airbnb

 

På Airbnb kan du gjøre følgende:

  • Finne overnatting og korttidsleie for kortere eller lengre perioder
  • Tjene penger ved å leie ut

 

Les mer om hvordan du blir medlem av Airbnb og hvordan Airbnb fungerer her: 

 

Tjen penger på Airbnb utleie:

Du kan tjene gode penger på å leie ut via Airbnb. Millioner av mennesker verden over tjener gode ekstra penger på å leie ut boligen. Og på Airbnb kan du ikke bare leie ut leiligheter og rom, men også for eksempel båten, hytta, hybelen, teltet og campingvogna når du ikke bruker de. Det er altså bare fantasien som setter grenser for hva du kan leie ut og tjene penger på. 

Få hjelp til å komme i gang med Airbnb utleie

Er du en av dem som synes det høres fristende ut å tjene penger på utleie, men ikke vet helt hvordan du skal komme i gang? 

Vi kan hjelpe deg med følgende: 

Airbnb har nylig lansert et ambassdør-program, og dersom du registrerer de g via denne lenken, vil du få hjelp av en erfaren lokal Airbnb vert som kan hjelpe deg med alt du måtte lure på, som for eksempel:

  • Hjelp til registreringsprosessen og oppsett av annonse
  • Airbnb utleie og skatteregler
  • Trygg utleie og forsikringer
  • Vi kan også hjelpe deg med vask, nøkkellevering og kommunikasjon med gjester. 
  • Du kan også få svar på alle andre spørsmål du måtte ha
  • Det er helt gratis og uforpliktende å få hjelp, og du kan fremdeles gjøre alt selv eller få hjelp når du har behov for det.
  • Bruk denne lenken for å få hjelp fra en erfaren Airbnb-vert
 

På Airbnb kan du blant annet leie ut: 

  • Gjesterommet
  • Leiligheten
  • Huset
  • Hytta
  • Båten
  • Bobilen
  • Hengekøya
  • Hybelen
  • + mye mer
 
 

Finn korttidsleie og overnatting via Airbnb

Det finnes et bredt spekter av hus, leiligheter og fritidsboliger til leie på Airbnb, for både kortere og lengre perioder. Å leie via Airbnb er ofte mye billigere enn å leie via hoteller eller andre overnattingssteder. Ønsker du å leie for lengre perioder, ta kontakt med huseierne direkte og be om en god pris. Bare følg stegene under for å opprette en profil.

 

Slik går du fram:

 
1) REGISTRER DEG
 
Opprett en profil her, det tar bar e noen minutter. Da har du også muligheten til å få hjelp av en erfaren Airbnb ambassadør når du har behov for det. 
 
 
2) OPPRETT EN PROFIL
 
Det er rask og enkelt opprette en profil, men du må verifisere deg ved å laste opp ID. Dette kan være bilde av pass, førerkort eller annen gyldig legitimasjon. Dette er for å ivareta sikkerheten til brukerne av Airbnb.
 
Det anbefales også å linke til dine profiler til sosiale medier og fylle ut litt informasjon om deg. Hver bruker har en egen profilside, og her kan du skrive litt om dine intresser, reiseplaner, erfaringer osv. Dette øker tilliten til deg som bruker og gjør sjansen større for at andre verter eller gjester vil velge deg. 
 
3) LAST OPP ET GODT PROFILBILDE
 
For å bygge ytterligere tillit mellom medlemmene, må alle medlemmer av Airbnb laste opp et profilbilde. Et godt profilbilde viser tydelig ditt ansikt, ikke en tilfeldig soloppgang eller katten din. Festbilder eller lettkledde bilder anbefales heller ikke
 
Når profilen din er godkjent kan du begynne å leie ut bo li g  en din eller søke etter et sted å bo
 
 

Koster det noe å bruke Airbnb?

 
Det er gratis å opprette en profil på Airbnb. Når du bestiller en leilighet eller et rom, tar Airbnb mellom 15 og 20 prosent provisjon, resten går til verten. Dette er et gebyr som Airbnb tar for å yte service før, under og etter oppholdet. 
 
 
 

Tjen penger på å leie ut via Airbnb

 

Du kan tjene tusenvis av kroner i måneden på å leie ut gjesterommet, hytta, campigvognen og mye annet via Airbnb. Er du en av dem som synes det høres fristende ut å tjene penger på utleie, men ikke vet helt hvordan du skal komme i gang? Les vår artikkel om utleie via Airbnb – tips og råd, eller send oss en melding via vårt kontaktskjema. Vi hjelper gjerne. 

 

Eksempler på objekter du kan leie ut via Airbnb:

 

Tjen penger på å være vert for en Airbnb opplevelse

 

Covid-19 har begrenset mulighetene for å reise, men det er fremdeles mulig å tjene gode penger via Airbnb på opplevelser. Du kan for eksempel ta besøkende med på virituell tur i byen din, holde online tegnekurs eller andre kurs, du kan vise fram dyrene dine, holde online konserter eller gjøre mange andre morsomme ting. Det er bare fantasien som setter grenser. 

 

Airbnb opplevelser

 

Tips når du skal bestille overnatting på Airbnb

Etter at du har laget en profil, som beskrevet ovenfor, kan du bestille overnatting og opplevelser gjennom Airbnb. Her er noen tips når du skal bestille leilighet på Airbnb:
 
LES ALLTID TILBAKEMELDINGER
 
Gjester har mulighet til å legge igjen en offentlig tilbakemelding til verten etter utsjekk. Disse tilbakemeldingene kan ikke redigeres eller slettes. Derfor bør du alltid se på vertens tilbakemeldinger fra tidligere gjester du bestiller. Jo flere tilbakemeldinger en vert har, jo bedre. 
 
SE PÅ VERTENS SCORE
 
I tillegg til en fri tilbakemelding, kan gjestene også gi en score på mellom 1 og 5 stjerner, hvor 5 er den beste scoren. Jo høyere gjennomsnittscore, jo bedre er sannynligvis verten. 
 
KOMMUNISER MED VERTEN DIN
 
Via Airbnb-platformen kan du kommunisere med verten din, også før du bestiller. Er du usikker på noe, er det bare å sende en melding
 
Når profilen din er godkjent kan du begynne å 
 
Du kan også sende oss en melding via vårt kontaktskjema, så hjelper vi deg å finne en utleiebolig som passer akkurat til dine behov. 
 
 

Stikkort: Bli medlem av Airbnb, bli Airbnb-vert, Airbnb-utleie